Κατηγορία αρθρου: Τρόφιμα

Χορταστικό ριζότο για πρωτάρηδες

Δύο μυστικά έχει το καλό ριζότο: το σωστό ρύζι και τη μέτρια προς χαμηλή φωτιά άπαξ το ρύζι πέσει στο τηγάνι.
Θέλει 20 με 25 λεπτά φουλ απασχόλησης, ανακάτεμα συχνό και προσοχή στους χρόνους, αλλά το αποτέλεσμα σε αποζημιώνει με το παραπάνω.
Για το ρύζι, το αρμπόριο το βρίσκω πάντοτε πιο εύκολα, έχω όμως αδυναμία στην ποικιλία καρναρόλι (Carnaroli), που απορροφά τα υγρά σταδιακά και ώσπου να χυλώσει το ριζότο παραμένει al dente, αντέχει περισσότερο στο μαγείρεμα χωρίς να μαλακώνει πολύ.
Τα υλικά του τα αλλάζω ανάλογα με την εποχή: κρατάω τη βασική συνταγή και παίζω με ό,τι έχω στο ψυγείο. Το προχθεσινό μου είχε κολοκυθάκια, που τώρα είναι φρέσκα και νόστιμα, πιπεριές, καρότα και κοτόπουλο για να χορτάσουμε καλύτερα και ήταν, από όσα έχω ετοιμάσει κατά καιρούς, το πιο εθιστικό!

Ριζότο για 3:

1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 στήθη κοτόπουλου
2 κολοκύθια
2 πιπεριές
2 καρότα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
αλάτι, πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
μουστάρδα
ρύζι (περίπου 300 γραμμ.) για ριζότο (arborio ή carnaroli
1 ποτήρι λευκό κρασί


Μάιος/2015
ira
πηγή :4umarket1